Helomvending for HP

HP bestemte fredag i forrige uke at de nå vil støtte begge de to formatene som konkurrerer om å bli avløseren til dagens DVD-plate: Blu-ray og HD-DVD.

– Blu-ray overlegent

Dette på tross av at direktør Maureen Weber i HPs divisjon for personlige lagringsmedier uttalte dette så seint som i september i år:

Blu-ray er et overlegent format sett fra PC-brukerens synspunkt. Det har 67-150 prosent mer lagringskapasitet, høyere overføringshastigheter, kan brukes i de minste bærbare maskinene, kan kobles til bredbånd og er kompatibelt med BD-Java.

Annonse

Fikk nei

Andre deler av selskapet som nest etter Dell er verdens største PC-produsent har uttrykt skepsis til den kompliserte og etter manges (blant annet Bill Gates) mening forbrukerfiendtlige kopisikringen i Blu-ray.

HP søkte Blue Ray Disc Association om fritak fra deler av kopisperren, men uten hell. Dermed ender selskapet nå opp med å satse på to hester.

PS3 mot Xbox?

Microsoft og Intel har allerede signalisert at de vil støtte HD-DVD. Mens film-, spill- og elektronikkbransjen så langt synes å ha landet på Blu-ray.

Vi vet allerede at Sony kommer til å bruke Blu-ray i etterfølgeren til Playstation 2, PS3. Microsoft har ikke sagt det offisielt, men det kan bli HD-DVD i neste generasjons Xbox. Dagens Xbox 360 har bare vanlig DVD om bord.

Lansering neste år

Lanseringen av HD-DVD har blitt utsatt flere ganger, og det er nå uvisst når formatet kommer på marekdet. Blu-ray skal etter planen lanseres på verdfensbasis sensommeren/høsten 2006, men heller ikke her er endelig dato satt.

Begge formatene har vært på markedet i Japan en god stund, som rene opptakere uten tilhørende filmer eller spill.

Kilder:
The Register
Digi.no

Annonse
Annonse