Nå får Wikipedia konkurranse

Navnet er Digital Universe, og mannen bak heter Larry Sanger. Sanger var en av grunnleggerne av det opprinnelige Wikipedia, det brukerstyrte og brukerskapte nettleksikonet som nå er en del av de flestes netthverdag.

Akademisk portal

Sammen med en annen veteran innen innovative nettjenester, USweb-grunnleggeren Joe Firmage, skal Sanger lage noe han mener skal bli svaret på TV-kanalen PBS. PBS (Public Broadcasting Service) er – uten direkte sammenligning – USAs svar på NRK. En kanal som setter kvalitet og kunnskap framfor kommers i høysetet.

Men det er ikke bare Wikipedia de to vil ta opp konkurransen med., Også nettportaler og søkemotorer skal nå få grunn til å skjelve i buksene.

Annonse

Ekspertnettverk framfor roboter

– Hensikten med Digital Universe er å bygge et annonsefritt alternativ til slike som AOL og Yahoo. Framfor å bygge på webroboter, skal vi satse på et nettverk av eksperter i hundrevis av institusjoner rundt om i verden, sier Joe Firmage til News.com.

Wikipedia har møtt mye kritikk for å være uetterrettelig. Digital Universe vil satse på å være et bunnsolid alternativ som bringer kalde fakta framfor omtrentligheter og synsing, hevder de to grunnleggerne.

Annonse
Annonse