Utsetter HD DVD

Krigen om neste generasjons DVD-format er i full gang, med skittkasting på alle sider. HD DVD har imidlertid fått nok et tilbakeslag etter at det i går, tirsdag, ble kjent at den planlagte førjulslanseringen av en HD DVD-spiller fra Toshiba utsettes.

Utsettelsen skjer på grunn av problemer med kopibeskyttelsen til formatet. Advanced Access Content System (AACS), som det heter, er ikke ferdig enda, og Toshiba sier spilleren ikke vil slippes før problemene med dette systemet er fikset.

Problemer med kopibeskyttelse

Blu-ray har allerede i mange øyne en ganske stor ledelse i forhold til sterk støtte i Hollywood. Derfor har det blitt sett på som essensielt for HD DVD-formatet å være først ute for å få et forsprang på konkurrenten.

Annonse

Nå kan det imidlertid bety at lanseringen av HD DVD-formatet vil skje mer eller mindre samtidig med Blu-ray, som ventes å slippes en gang før sommeren.

Spennende halvår

Lanseringen av HD DVD-spillere kan nå drøye til februar eller mars i Japan. USA-lanseringen vil sannsynligvis skje enda noen måneder senere og i Europa vil den komme enda senere.

Det er ennå ikke satt noen lanseringsdato på Blu-ray-spillere, men organisasjonen bak har annonsert mange nyheter på CES 2006 i Las Vegas i januar. Sony vil også støtte Blu-ray i PlayStation 3, som forventes lansert en gang i første halvdel av 2006.

Kilde:
BetaNews

Annonse
Annonse