Annonse


P2P-sabotører legger opp

Det er en offentlig hemmelighet at RIAA og MPAA i lang tid har leid inn eksterne selskaper til å sabotere fildelingstjenester som et ledd i kampen mot ulovlig fildeling.

Disse selskapene, med navn som Overpeer, MediaDefender og Media Sentry, har ikke skydd noen midler for å plage fildelerne.

Virus, adware og DOS-angrep

Blant virkemidlene som er blitt brukt er DOS-angrep mot fildelingstjenester som Napster og Kazaa. Overpeer har også stått bak planting av adware kamuflert som populære musikkfiler på Kazaa. Disse filene skal være en av hovedårsaken til at Kazaas FastTrack-system har blitt mer eller mindre ubrukelig i løpet av det siste året.

BitTorrent-teknologien har imidlertid gjort det vanskeligere for P2P-sabotørene. I tillegg har film- og platebransjen skiftet fokus, blant annet ved å drive juridisk forfølgelse av enkeltpersoner mistenkt for ulovlig fildeling.

Annonse


Legger ned

Nå tar Overpeers eier Loudeye konsekvensen av den fallende etterspørselen etter selskapets tjenester, og legger ned. Også MediaSentry og MediaDefender skal ha vært avhengige av frisk kapital for å holde seg flytende det siste året.

Kilde: BetaNews

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse