Sony går i vannet igjen

Tidligere denne uken ble det nemlig kjent at 27 CD-er fra musikkselskapet Sony BMG hadde et stort sikkerhetshull i en DRM-løsning, noe de fikset umiddelbart. Dette gjorde de selvsagt får å slippe en ny skandale på linje med trøbbelet med rootkit-løsningen som ble oppdaget for en drøy måned siden.

Problemet er at den nye oppdateringen ikke var like bra som Sony ville ha det til. Sony BMG og den elektroniske rettighetsorganisasjonen ber nå brukerne innstendig om å ikke installere den.

Samme problem

Den originale feilen i SunnComm MediaMax? kopibeskyttelse kunne åpne PC-en for angrep utenfra og Sony BMG fikk skryt for at ha vært raskt på pletten med en oppdatering. Nå viser det seg at også sikkerhetsoppdateringen åpner for angrep utenfra og at skandalen kan være komplett.

Annonse

– Konsekvensene av dette problemet er like ille som de som var i XCP rootkit som startet Sony BMGs krise, sier Princeton-professor Edward Felten, som oppdaget den nye feilen sammen med Princeton-forsker Alex Halderman.

Feilen skal føre til at ethvert program på systemet får tillatelse til å kjøre alvorlige sikkerhetsrutiner som vanligvis bare er tilgjengelig for predefinerte applikasjoner.

Hva Sony BMG vil gjøre med det nye problemet er ikke kjent.

Kilde:
BetaNews

Annonse
Annonse