Slik bor IT-fiffen

Steve Jobs hus

Steve Jobs husTidsskriftet Forbes har laget en bildekavalkade over hjemmene til verdens rikeste IT-folk. Her finnes «hulene» til Bill Gates, Steve Jobs, Michael Dell, Larry Ellison og mange andre som har opparbeidet seg milliardformuer ved å satse på IT.

Ved sjøkanten

Microsoft-gründeren Bill Gates bor staselig i sjøkanten ved Lake Washington nær Seattle. Tomta er på 20 mål – om lag halvparten av Frognerparken i Oslo. På tomta ligger et 18 meter langt svømmebasseng. Noe som må sies å være beskjedent i denne økonomiske klassen – på tross av at bassenget har inebygget undervanns musikkanlegg.

Spisestuen der ekteparet Gates tar i mot gjester til middag, er derimot milliardærer verdig. Hele 304 kvadratmeter burde gi plass for selv de største middagsselskaper – for eksempel hele Microsoft-ledelsen.

Annonse

Eiendomsmeglere i området beregner verdien til 965 millioner norske kroner. Det må nok sies å ligge et stykke over selv det vi i Norge betegner som Røkke-standard.

Får ikke rivetillatelse

Gates erkerival, Apple-sjefen Steve Jobs, har også nok av plass. Han bor i Woodside, California, i et 5000 kvadratmeter herskapshus bygget i 1926.Men han trives faktisk ikke der, og er i ferd må å bygge om til noe mindre og mer praktisk for seg selv og familien.

Dette liker de lokale myndighetene dårlig, siden huset anses for å være verneverdig. De har derfor gitt Jobs frist til å finne en kjøper til huset som er villig til å flytte det i sin helhet til en annen tomt. Om ingen kjøper melder seg, får Jobs lov til å rive huset.

Topp hjemmekino

Å være verdens største PC-produsent gir også noen dollar i lommeboka. Michael Dell har like godt bosatt seg i byen der han først startet det som seinere kom til å bli verdens mest kjente PC-merke.

I Austin, Texas har han et supermoderne nybygg på 10 000 kvadratmeter, utearealene medregnet. Dell har brukt millioner av dollar på å innrede huset, som skal være en oppvisning i anvendt teknologi og avansert hjemmeunderholdning.

Og om gjestene klarer å rive seg løs fra hjemmekinoen, kan de trekke ut i hagen, som fra lufta ser ut som en idrettsbane. Og skulle det regne, er et stort uteområde under tak.

Kilde:
Forbes.com

Annonse
Annonse