Overdreven frykt for ID-tyveri

Kredittkort

KredittkortEn amerikansk undersøkelse viser at frykten for identitetstyveri er kraftig overdrevet. Bare i en brøkdel av tilfellene der kredittkortopplysninger og annen sensitiv informasjon kommer på avveie, oppleves det at den faktisk blir misbrukt.

Én av tusen opplever misbruk

Selv der hvor hackere har fått tak i personnummer og andre svært sensitive opplysninger gjennom målrettede aksjoner, blir bare dataene misbrukt i ett av tusen tilfeller, viser undersøkelsen.

Den amerikanske undersøkelsen fulgte 500 000 personer som hadde blitt rammet av datainnbrudd i forskjellige former. Gruppen vil ikke si noe om hvor dataene ble stjålet fra, annet enn at et av tilfellene gjaldt en større amerikansk bank.

Annonse

Færre rammede – større risiko

En av tingene undersøkelsen likevel fant, var at jo færre som blir rammet av et enkelt sikkerhetsbrudd, jo større er sjansen for at data blir misbrukt. Analytikerne mener at en svindler ikke rekker å misbruke mer enn mellom 200 og 250 identiteter i året, og at det derfor begrenser seg selv.

Undersøkelsen fant også at folk som blir frastjålet kredittkort eller kredittkortinformasjon sjelden blir utsatt for identitetstyveri. Dette fordi stjålne og misbrukte kredittkort fort blir sperret, og fordi det er hardt arbeid å begå ID-tyver kun basert på informasjonen som ligger i et kredittkort.

Kilde:
Reuters
CNet

Annonse
Annonse