Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Får refs for domenerot

Den amerikanske organisasjonen ICANN, som står for tildelingen av domenenavn på nettet, har fått refs for domener registrert med falskt navn.

ICANN logo
For politi og andre myndigheter er det verdifullt å ha riktig informasjon om hvem som står bak et bestemt domene. Nå har domeneregistratoren ICANN fått beskjed om å skjerpe kontrollen.

Fem prosent er feil

Alle som eier et internettdomene plikter å registrere seg med blant annet navn og telefonnummer. En undersøkelse har avslørt at fem prosent av alle domeneregistreringer inneholder »åpenbart og overlagt gale opplysninger». For eksempel er telefonnummeret oppgitt å være (999) 999 9999.

Dette blir sett på som et stort problem i bekjempelsen av barneporno og phishing-svindel, der intentanende brukere blir lurt til en falsk nettside og bedt om å legge igjen sensitive opplysninger.

– ICANN har vært for sløve

Amerikanske myndigheter konkluderer med at ICANN har vært for slappe med å luke ut falske domeneregistreringer, og gir organisasjonen beskjed om full skjerpings. Heretter plikter ICANN å etterforske når de får melding om falske domeneregistreringer. Det anbefales også at ICANN implementerer identitetskontroll ved nye registreringer.

Kilde:
CNet

Stikkord: internett