Får refs for domenerot

ICANN logo

ICANN logoFor politi og andre myndigheter er det verdifullt å ha riktig informasjon om hvem som står bak et bestemt domene. Nå har domeneregistratoren ICANN fått beskjed om å skjerpe kontrollen.

Fem prosent er feil

Alle som eier et internettdomene plikter å registrere seg med blant annet navn og telefonnummer. En undersøkelse har avslørt at fem prosent av alle domeneregistreringer inneholder ”åpenbart og overlagt gale opplysninger”. For eksempel er telefonnummeret oppgitt å være (999) 999 9999.

Dette blir sett på som et stort problem i bekjempelsen av barneporno og phishing-svindel, der intentanende brukere blir lurt til en falsk nettside og bedt om å legge igjen sensitive opplysninger.

Annonse

– ICANN har vært for sløve

Amerikanske myndigheter konkluderer med at ICANN har vært for slappe med å luke ut falske domeneregistreringer, og gir organisasjonen beskjed om full skjerpings. Heretter plikter ICANN å etterforske når de får melding om falske domeneregistreringer. Det anbefales også at ICANN implementerer identitetskontroll ved nye registreringer.

Kilde:
CNet

Annonse
Annonse