Microsoft endrer ActiveX

Microsoft ble saksøkt av Eolas Technology i 2003 for å ha benyttet et patent selskapet fikk innvilget. Patentet gikk på hvordan en nettleser laster inn eksterne applikasjoner, og de mente Internet Explorer benyttet denne metoden.

Nå vil Microsoft endre måten Internet Explorer laster inn ActiveX-programmer for å komme seg rundt dette patenet. Dette vil dukke opp i en oppdatering til nettleseren som skal slippes tidlig neste år.

Gikk på smell

Eolas fikk nemlig støtte i retten og Microsoft ble dømt til å betale selskapet 521 millioner dollar i erstatning. Datagiganten hevder på sin side at de benyttet denne metoden før Eolas Technology søkte om dette patentet og har jobbet hardt for å bevise dette.

Annonse

I september valgte imidlertid US Patent and Trademark Office å opprettholde patentet til Eolas Technology. Deretter gikk de på en smell i slutten av oktober da US Supreme Court nekte å høre på en anke i forbindelse med erstatningssummen.

Selv om Microsoft nå har valgt å endre ActiveX-praksisen sin betyr det ikke at de har gitt opp. Selskapet planlegger nemlig å anke saken på nytt.

Ny utvikling

Endringen skal visstnok ikke ha noe særlig å si for sluttbrukerne, utover at de må oppdatere nettleseren sin. Webutviklere vil imidlertid måtte behandle dette på en ny måte, som man kan lese om på MSDN.

Oppdateringen vil gjelde for Internet Explorer på Windows 2000, Windows XP og Windows Server 2003. Endringen vil også være en del av Internet Explorer 7 og Windows Vista.

Kilde:
BetaNews

Annonse
Annonse