Windows XP validering topp

Annonse


Påtrengende Windows-godkjenning

xp_validAllerede i sommer annonserte Microsoft at de ville innføre obligatorisk validering av Windows XP. Det skulle i praksis bety at alle som bruker operativsystemet må sjekke med Microsoft at de har en lovlig versjon.

Tilbud om kjøp

Tidligere har det vært slik at det eneste du risikerer med en piratversjon, er å miste enkelte oppgraderinger. Microsoft har tidligere gått tilbake på deler av denne planen, fordi de var redde for at piratversjoner skulle spre virus om de ikke fikk de samme sikkerhetsoppdateringene som lovlige versjoner.

Nå har de åpenbart funnet ut at de vil gå et steg videre. Flere lesere har de siste dagene skrevet til oss og fortalt at de får beskjed om at den versjon av Windows XP som de bruker, har ugyldig lisens.

Deretter kommer et automatisk tilbud om å kjøpe en lovlig lisens til 1150 kroner.

Annonse


Microsoft bekrefter

Du kan fortsatt bruke maskinen din som før, men du må finne deg i å ha et ekkelt, lite ikon liggende konstant i oppstartsmenyen nederst til høyre på skjermen.

Microsoft har så langt ikke sendt ut noe informasjon om dette. Men i dag får ITavisen bekreftet fenomenet fra offisielt hold.

– Det dreier seg om et pilotprosjekt. Mer kan jeg ikke si nå. Men vi kommer med en pressemelding i løpet av dagen, sa direktør for Windows Client i Norge Johan Fredrik Gørrissen til ITavisen i formiddag.

– Lavere enn forventet

Kl. 12 i dag kom Microsoft med pressemeldingen. I den skriver Gørrissen:

Tilbakemelding så langt fra våre kunder viser først og fremst en betydelig interesse for å forstå hvordan de har endt opp med en ugyldig Windows-lisens, hvorfor piratkopiering av programvare er et samfunnsproblem, og hvilke steg de kan ta for å anskaffe ekte Windows programvare. Antall henvendelser i forbindelse med denne piloten har vært lavere enn forventet, men vi håper alle som har spørsmål til ekte Windows programvare kontakter oss.

I meldingen heter det også at testen ble sendt tilfeldig utvalgte Windows-brukere. Det er dermed ingen grunn til å la den store paranoiaen sette inn….

Oppdatert: 2/12-2005 kl. 12.53