Søk i lyden på podcaster

Toppsakbilde

BlinkxNettet er nå så fullt av podcaster (radioopptak lagt ut som lydfiler) at det opplagt er behov for verktøy som kan hjelpe deg å finne fram til det du er interessert i.

Oversetter til tekst

Det har de to søketjenestene blinkx og Podzinger tenkt å hjelpe deg med. Podzinger skal komme i ferdig versjon før jul, mens blinkx er ute i ferdig versjon.

Tjenestene fungerer slik at du de oversetter lydinnholdet til tekst, som i sin tur blir søkbar på samme vis som tekst på vanlige nettsider.

Annonse

På blinkx kan du i tillegg søke i TV-programmer, eller såkalte videocasts. Men da bare i lydinnholdet.

Bare engelsk

Det er vel unødvendig å si at dette foreløpig bare fungerer på engelsk (selv om podcaster med andre språk kommer opp i søkene dersom de inneholder engelske ord og begreper). Det er derfor unødvendig å lete etter bestemt innhold i ITavisens podcaster via søkemotorene.

Det er likevel et langt steg framover i forhold til bare å søke i podcastens tittel og nøkkelord, slik iTunes og andre tjenester fungerer i dag.

Blinkx og Podzinger er ikke helt først ute med podcast-søk på lyder. En søkemotor som heter Podscope ble lansert i våres. Men denne klarer bare å indeksere stavelser, ikke hele ord og setninger.

Her finner du de podcast-søkemotorene:
blinkx
Podzinger
Podscope

Kilde:
Wired.com

Annonse
Annonse