Se fremtidens MP3-mobiler

Samsung I300

Nokia N91For både Samsung og Nokia har musikkmobiler på vei med intern harddisk, og dette kan se ut til å være det viktigste i tiden fremover. En ny undersøkelse viser i hvert fall at ungdom setter lagringskapasitet høyere enn både design og lyd når det gjelder MP3-spillere. Men tilbake til de to nevnte modellene.

Først ute

Samsung I300 er allerede lansert og skal finnes i butikkene i disse dager. Denne musikkmobilen er utstyrt med en liten harddisk med tre gigabyte kapasitet. Ikke noen enorme mengder, men allikevel langt mer enn det minnekortmobilene på markedet har i dag.

Mobiltelefonen er utstyrt med Windows Mobile som operativsystem og spiller da av musikken på den kjente Windows Media Player, i en hel rekke med forskjellige formater. Deriblant Ogg Vorbis.

Annonse

Koreanske Samsung har også lovet at det skal følge med meget gode hodetelefoner og en overgang til eksterne høyttalere.

Samsung I300

Utsettelse fra Nokia

Nokia på sin side kommer med sin spesialdesignede musikkmobil N91 i løpet av de tre første månedene i 2006. Denne modellen er utstyrt med en harddisk med fire gigabyte lagringskapasitet.

Den har også spesialtilpassede snarveisknapper til MP3-funksjonene som man trekker over nummertastaturet. Vi har testet tidlige prototyper av denne modellen og spesielt lyden i denne Series 60-mobilen fra Nokia imponerer.

Men det er allikevel enda større saker på vei.

Nokia N91

Hele 10 gigabyte

For trodde du at tre eller fire gigabyte er maks av det man får plass til i en mobiltelefon tar du feil. Samsung har allerede vist frem en modell i Korea som får tre gigabyte-versjonen til å bli en liten smågutt.

Oppfølgeren til I300 er nemlig utstyrt med en harddisk på hele 10 gigabyte, så mer enn nok for at de fleste skal få lagret mer enn nok av både musikk og bilder. Denne modellen skal visstnok også komme i løpet av 2006, men noen eksakt dato har vi ikke.

Viktig med lagringsplass

De fleste mobiltelefoner vil etter hvert få musikkfunksjonalitet i en eller annen form og da vil lagringskapasitet være nøkkelen. Spesielt siden flere av mobilene også får en rekke andre funksjoner, som mobil-TV med opptaksmuligheter og enda bedre kamerafunksjonalitet.

Utover i 2006 er det også sannsynlig at vi vil få se mobiler som tar i bruk større Flash-minne i en eller annen form, siden dette blant annet er langt mer støtsikkert enn det en harddisk er.

Vi gleder oss i hvert fall veldig til de modellene som dukker opp i 2006 og ser ingen grunn til at ikke dette året også vil stå i musikkmobilens tegn.

Annonse
Annonse