Podcast toppliste 30.08.2005 iTunes

Annonse


Kidnappet podcast – krevde løsepenger

Podcast toppliste 30.08.2005 iTunesErik Marcus driver nettstedet Vegan.com. I løpet av et års tid har podcasten Erik’s Diner fått ca. 1500 lyttere.

RSS-feeds sårbare for kapring
Stor var derfor overraskelsen da Marcus oppdaget at RSS-feeden til hans podcast linket til en helt annen URL. Dette gjaldt både i iTunes og Yahoos podcast-søk.

Dette illustrerer at RSS-feeds er langt mer sårbare for kapring enn URL-adresser. Det eneste en RSS-kaprer trenger å gjøre, er å finne en podcast og oprette en unik URL for den på en nettside som kapreren kontrollerer. Så gjør kapreren det som må til for at nye podcast-søkemotorer på markedet peker til hans URL og ikke den originale.

Kaprerne krevde betaling
Podcasten til Erik Marcus var blitt omdirigert til nettstedet Podkeyword. Da han kontaktet Podkeyword, fikk han beskjed om at de kunne fikse problemet ? hvis han betalte en ikke spesifisert sum og gikk med på deres betingelser.

Annonse


Marcus har også vært i kontakt med både Yahoo og Apple, som driver iTunes. Ingen av disse har hittil gjort noe for å rette opp problemet. Marcus har derfor kontaktet advokat, som mener at Podkeyword kan ha gjort seg skyldige i ulovlig tilegnelse av åndsverk.

Kilde: Eweek

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse