ill: Per Ervland

Annonse


Texas saksøker Sony BMG

ill: Per ErvlandStatsadvokat Greg Abbott kunne i går, mandag, fortelle at han har saksøkt Sony BMG for brudd på deltatslovene i Texas.

Han tviler også på Sonys uttalelser om at de har tilbakekalt alle de aktuelle CD-ene. Ifølge Abbott kunne nemlig hans etterforskere kjøpe flere av de aktuelle titlene ved butikker i Austin så sent som søndag kveld.

Hva er motivet?

Søksmålet hevder at Sonys DRM-rutine benytter en kamuflert rootkit-teknologi for å skjule seg fra brukerne og for å hindre potensiell avinstallasjon. Abbott hevder DRM-rutinen er aktiv hele tiden, også når Sonys medieavspiller ikke er aktiv, noe som har ført til spørsmål om rutinens virkelige motiv.

– Konsumenter som har kjøpt en Sony-CD trodde de kjøpte musikk. I stedet har de mottatt spionvare som kan skade en datamaskin, åpne den for virus og føre til identitetstyveri, sier Abbott.

Annonse


Dyrt for Sony BMG?

Texas er den første staten som saksøker Sony BMG etter at det har blitt registrert forbrukersøksmål både i California og i New York.

Dersom Sony BMG blir funnet skyldig kan det koste dyrt. Ifølge Texas’ Consumer Protection Against Computer Spyware Act of 20005 kan selskapet risikere å måtte betale 100 000 dollar (646 000 kroner) i bot for hvert eneste brudd på denne loven, i tillegg til saksomkostninger.

Kilde:
BetaNews

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse