Hopp til navigasjon Hopp til innhold

AOL tvinger på deg chat-venner

AOL Instant Messaging, USAs største chat-tjeneste, har tvunget reklamegeneratorer inn i kontaktlisten til brukerne.

America Online (AOL)
Hvis du bruker en chattetjeneste fra Yahoo, MSN, Google eller AOL, er du vant til å ha full råderett over hvem som får ligge i kontaktlisten din. Brukere av AOL Instant Messaging (AIM) er naturlig nok i harnisk etter at det ble oppdaget at AOL over natten har lagt til to såkalte bot-kontakter i alle brukeres kontaktlister.

«Hjelper» deg med film og shopping

De to bot-ene Shopping Buddy og Moviefone fungerer slik at de er programmert med svar som genereres når du f.eks spør hvilken kino i nærheten av deg som viser den siste Tom Cruise-filmen, eller hva du skal kjøpe til bestemor til jul.

Det faktum at disse tjenestene potensielt kan være til hjelp, var ikke nok til å berolige rasende AIM-brukere. Blogger og diskusjonsfora var i går oversvømt av frustrasjon og sinne over det som blir beskrevet som regelrett innbrudd og dårlig forretningsskikk.

Lett å slette

AOL har gjort det lett for brukerne å slette de nye «vennene». Likevel sier selskapet at de har fått mange negative tilbakemeldinger på tiltaket.

Det er ikke første gang en chat-tilbyder får kjeft for å inkludere uønskede applikasjoner i tjenestene sine. Brukere av Yahoo Instant Messaging ble heller ikke blide da de lastet ned siste oppdatering av programmet og oppdaget de ble tvunget til å godta verktøylinjer og desktopsøk fra Yahoo i samme slengen.

Kilde:
CNet

Stikkord: internett