iTunes Music Store

Annonse


iTunes-låter blir dyrere

iTunes Music StoreDet siste halvåret har det vært mer og mer snakk om at prisene på musikk fra iTunes Music Store skal gå opp. Men etter at Apple-sjef Steve Jobs uttalte at økte priser vil føre til mer piratkopiering har det vært mer eller mindre stille.

Inntil nå. For administrerende direktør Alain Levy i plateselskapet EMI sier nå at han har tatt en ny prat med Jobs om dette.

– Det er en generell enighet om at vi er nødt til å komme opp med en variabel prisstruktur. Spørsmålet er når. Og det kan bety at superstjernene kan komme til å koste mer, sier Levy.

Endres i 2006?

For øyeblikket koster alle sangene på iTunes åtte kroner stykket. Ifølge Levy kan vi se en endring på dette i løpet av de neste 12 månedene. Apples kontrakter med mange av plateselskapene går ut i løpet av 2006 og blir nå reforhandlet. Da kan konklusjonen bli at man vil se at det koster mer enn åtte kroner per sang for de mest kjente artistene, mens prisen synker for de mindre kjente.

Annonse


Kritikerne hevder imidlertid at dette bare er et steg på veien til å øke prisen på sangene til de alle fleste artistene, mens lave priser kun vil gjelde for band som nesten ingen hører på.

– Min største bekymring er at dersom vi øker prisene nå kommer det helt klart ikke til å øke antallet nedlastninger, og kan i stedet føre til at hele markedet vil stå stille, sier toppsjefen i Odessa Mama Records, David Falman.

Kilde:
BetaNews

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse