Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Opera svarer på Nokia-trussel

Nylig kom Nokia med sin nye mobile nettleser, en nettleser som ikke var hyggelig lesning for norske Opera. Men nå svarer nordmennene.

Nokia series 60
For det er ingen tvil om at Opera var nødt til å ta noen grep når Nokia truet hele deres eksistens på Series 60-plattformen. Opera skryter derfor av at 8.5-versjonen til Series 60 har høy hastighet og passordmanager.

I tillegg er den utstyrt med en zoom-funksjon, som høres ut som en funksjon som ligner litt på den Nokia lanserte på sin nettleser. Dette skal uansett gjøre det enklere å se hva som faktisk er av innhold på en vanlig webside.

Eller som Opera selv sier: – Surf uten å myse.

Mer nytt

Men Opera 8.5 for Series 60 har også egendefinerte snarveier, bedre billedkontroll og forbedre språkstøtte. Man har nå også fått språkene Hongkong-kinesisk, indonesisk, russisk og svensk.

– Websurfing har blitt et viktig salgsargument for nye mobiltelefoner, og med den lanseringen av Opera 8.5 for Series 60 fortsetter vi å innovere og befester vår posisjon som den ledende nettleseren på flere plattformer og enheter, sier administrerende direktør Jon S. von Tetzchner i Opera Software.

Tviholder på egen nettleser

Selv om Opera nå har kommet med en ny Series 60-versjon av sin nettleser gjenstår det vel å se om de klarer å overbevise forbrukerne om å laste den ned eller operatørene om å få den installert på de nye Series 60-modellene.

For det er vel ingen tvil om at Nokia vil tviholde på at deres egen nettleser skal være standard på egne mobiler.

Kilde:
Opera Software

Stikkord: internett, Mobil, programvare