Betsson mobil pokerklient

Annonse


Nettpoker for milliarder

Betsson mobil pokerklientBetsson er blant de mange aktørene som nå tilbyr gambling på nett, og er blant de mest aggressive når det gjelder å markedsføre sine spilletjenester mot nordmenn.

Hør hele intervjuet med Betsson i ITavisen Podcast 015

Med lisens til å dele

Selskapet er eid av et svensk holdingsselskap, men operer ut fra England, der de har sine pengespillisens. Derfra promoteres spillet aggressivt på nettet og via TV-reklamer mot norske potensielle kunder – til Norsk Tipping og Lotteritilsynets store fortvilelse.

Lotteritilsynet mener nemlig at selskaper som Betsson og Nordicbet bryter norsk lov ved å annonsere slik de gjør i norske medier, da pengespill i Norge i prinsippet skal være forbeholdt Norsk Tipping.

Annonse


Lotteritilsynet har også truet nettsteder og aviser med bøter for å ha kjørt gambling-annonser fra disse selskapene.

Frykter ikke Tilsynet

– Vi mener vi holder oss godt under norsk lov, og jeg klarer ikke å se hva Lotteritilsynet faktisk skal kunne gjøre med oss, sier Hans Martin Nakkim, en av Betssons to ansatte i Norge, til ITavisen.

Ifølge Betsson spilles det for 50 millioner kroner per døgn på nett i Norge.

MMI hevder at 70 000 nordmenn er sykelig avhengig av pengespill, og at ytterligere 130 000 – hovedsaklig unge menn med lav inntekt og lav utdanning – befinner seg i faresonen.

Mobilpoker med høy innsats

Det er nettpoker som er i skuddet for tiden, og selskapet lanserte nå nylig sin mobile pokerklient. Her kan man trekke frem mobilen hvor som helst, og spille for opptil $1000 (ca 6500,- kr) i runden.

Betsson sier de ikke ønsker at spillerne skal misbruke muligheten til å spille for såpass mye penger, og at de har bygd inn mekanismer i spillet for at spilleren selv kan sette begrensninger på pengebruken sin.

– Vi jobber veldig mye for å få spilleren til å selv gjøre innstillinger i spillet som forhindrer at de spiller for mer enn de har bestemt seg for, forklarer Daniel Theis fra Betssons utviklingsavdeling i Sverige.

Vil kapre jentene

De fleste av disse pokerspillerne er menn. Men Betsson går nå aggressivt ut for å lokke til seg jenter, og arrangerte nylig turnering der de kåret den 19-årige Stavanger-jenta Veronika Larsen som Norges pokerdronning.

– Det er veldig mye menn som spiller, og bare 8-9 prosent er jenter. Når det gjelder poker, tror vi veldig mye på jenter. Det er ingenting som tilsier at menn skal ha noen fordeler, og vi vet at mange jenter liker både kort og selskapsspill, sier Theis til ITavisen.

Hør hele intervjuet med Betsson i ITavisen Podcast 015

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse