Bezoz, Jeff -  Amazon

Annonse


Tar patent på anmeldelser

Bezoz, Jeff -  AmazonNettbokhandelen Amazon.com har tatt konkurrentene på senga ved å få innvilget tre kontroversielle patenter. I det stille har den amerikanske nettbutikken fått innvilget tre kontroversielle patenter.

Nå ruster konkurrentene seg til kamp.

Patent på søkeresultater

Amazon har sikret seg patent på søk som gir resultater innen flere sjangere. Det vil si at hvis du søker på Will Smith på Amazon.com, får du opp både CD, DVD og bøker.

Amazon har også tatt patent på såkalte kjøpesirkler, det vil si teknologien som brukes for at Amazons egne medlemmer skal kunne selge bøkene sine brukt i nettbokhandelen. Disse bøkene kommer opp sammen med ordinære treff når du søker.

Annonse


Lovte å la være

Det siste patentet er patent på ”metode og system for å innhente brukeranmeldelser”. Svært mange nettbutikker benytter seg i dag av anmeldelser med metoder som ligner Amazons.

Da Amazon i sin tid tok patent på sin One Click Shopping-applikasjon, lovte Amazons Jeff Bezos at selskapet ikke kom til å ta patent på andre oppfinnelser, som den virtuelle handlekurven og – du gjettet riktig – brukeranmeldelser.

Kilde: The Register

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse