Annonse


Spyware-ring stoppet

Det skal først og fremst være brukere av Googles BlogSpot-tjeneste som er rammet. Disse skal ha blitt lurt til å laste ned spyware og adware under dekke at det handlet seg om gratis bakgrunnsmusikk fra iWebTunes.

Gratis oppdateringer fulle av spyware

De tre selskapene Enternet Media Inc., Conspy & Co. Inc. og Networld One skal også ha tilbudt gratis oppgraderinger til programvare som nettlesere, søkemotorer og verktøylinjer for å lure folk til å laste ned spionprogrammer.

Luringene hadde til og med rigget BlogSpot til å gi en popup med en sikkerhetsadvarsel. Trykket man på denne fikk man, i stedet for den lovede sikkerhetsprogramvaren, installert spyware som ga enda flere popup-reklamer.

Stoppet av forbrukermyndighetene

Det var FTC (Federal Trading Standards), det amerikanske motstykket til forbrukerrådet, som dro selskapene for retten. De ønsker nå at retten skal erklære denne typen forretningspraksis ulovlig for evig og alltid.

Kilder:
Eweek
CNet

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse