ILL: Per Ervland

Annonse


Antivirus lurer deg

ILL: Per ErvlandVirusprogrammererne har gått til angrep på det relativt populære antivirusprogrammet ExoVirusStop til Series 60-mobiler. For på en rekke nettsider der dette programmet kan lastes ned gratis er programfilen modifisert og vil legge inn en rekke virus på mobilen.

Gjør mobilen ubrukelig

Trojaneren som har fått navnet Doomboot G installerer en rekke virus på mobilen din, og dette oppdager den ekte delen av antivirusprogrammet. Det ber deg om å starte opp mobilen på nytt, men da er det slutt:

– Så snart du starter telefonen på nytt vil den bli ubrukelig og kan ikke starte opp igjen, sier sikkerhetsekspert Per Hellqvist hos Symantec.

For øyeblikket finnes det ikke noe antivirusprogram som kan fikse telefoner som har blitt smittet av Doomboot G, men Hellqvist hevder dette er på vei. Har mobilen blitt infisert er man nå nødt til å levere inn mobilen for en total reinstallasjon.

Annonse


Som alltid med mobilvirus er det snakk om Nokias Series 60-mobiler som angripes. Dette er mobiler som Nokia 6630, 6680, N70, N90 og en rekke andre Nokia-modeller.

Kilde:
Mobil

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse