Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Kjøpte egen plate på eBay

Den populære tungrockgruppa The Darkness kjøpte opp sitt kommende album på eBay for å stoppe spredningen.

thedarknessrock.com
Eksemplaret som dukket opp på eBay ble bare sendt ut til utvalgte journalister og bransjefolk. Ikke uventet dukket det opp på eBay, via en selger i Australia.

Vil finne kilden

The Darkness’ vokalist Justin Hawkins kjøpte albumet av australieren, og måtte dermed ut med 350 britiske pund – i overkant av 4000 norske kroner.

Hawkins har innen illusjoner om å stoppe den ulovlige distribusjonen av albumet, som først er å finne i platebutikkene om tre uker. Hensikten med kjøpe var å lettere kunne finne kilden til lekkasjen.

Kan miste jobben

Hvert eksemplar av promo-utgaven har nemlig et unikt nummer. Ved hjelp av dette nummeret kan gruppa og plateselskapet finne ut hvem de delte ut det aktuelle eksemplaret til i første omgang.

Vedkommende vil trolig få et mindre hyggelig brev fra en advokat. Og om det skulle vise seg å være en bransjeansatt, vil hun eller han garantert miste jobben.

Promo-plater tillatt

Platebransjen har gjentatte ganger kritisert eBay for å tillate videresalg av prøveeksemplarer. Selv sier auksjonstjenesten at de ikke har noen regler som forbyr slikt salg, i motsetning til ren piratvare.

Det stilles store forventninger til The Darkness album nummer to, «One Way Ticket To Hell… And Back». Debutalbumet «Permission to Land» fra 2003 solgte 3,5 millioner eksemplarer på verdensbasis.

Gruppa er kjent for sin humoristiske, lett overdrevne form for svært langhåret 70-tallstungrock og sammenlignes ofte med bandet i filmkomedien «Spinal Tap».

Kilde:
BBC

Stikkord: fildeling, lydogbilde