Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Slutten for VHS-film

De ferdiginnspilte videokassettenes tid ebber ut. I løpet av et halvt års tid vil det være slutt i Danmark, mener sjefen for det danske selskapet SDC DanDisc.

www.finalcutz.com
Storselskapet Sandrews Metronome har allerede vinket farvel til de svarte kassettene, mens Nordisk Film sier stopp fra årsskiftet av. Videokassettene har tapt kampen mot de nymotens, sølvblanke DVD-platene.

– Jeg tror produksjonen av videobånd i VHS-formatet vil ta i slutt i løpet av et halvt år. Men jeg vil understreke at vi selvfølgelig fortsetter å produsere helt til det ikke er noen etterspørsel mer, sier administrerende direktør Torben Nordquist i SDC DanDisc til Jyllands-Posten.

Utkonkurrert av DVD

– Den siste filmen vi ga ut var «Min søsters børn i Egypten», som bare kom i et lite opplag. Så holdt vi opp, fordi verken detaljhandlere eller forbrukere viste noen interesse for videoutgaven av filmen, sier markedssjef Pia Thanning i Sandrews Metronome.

De ferdiginnspilte videobåndene greide å hevde seg i konkurransen, så lenge DVD-spillerne var forholdsvis dyre. Men prisfallet på slike spillere i sammenheng med DVDenes tilleggsmateriale og tekniske finesser ser nå ut til å bli kassettenes bane.

Stikkord: lydogbilde