www.finalcutz.com

Annonse


Slutten for VHS-film

www.finalcutz.comStorselskapet Sandrews Metronome har allerede vinket farvel til de svarte kassettene, mens Nordisk Film sier stopp fra årsskiftet av. Videokassettene har tapt kampen mot de nymotens, sølvblanke DVD-platene.

– Jeg tror produksjonen av videobånd i VHS-formatet vil ta i slutt i løpet av et halvt år. Men jeg vil understreke at vi selvfølgelig fortsetter å produsere helt til det ikke er noen etterspørsel mer, sier administrerende direktør Torben Nordquist i SDC DanDisc til Jyllands-Posten.

Utkonkurrert av DVD

– Den siste filmen vi ga ut var «Min søsters børn i Egypten», som bare kom i et lite opplag. Så holdt vi opp, fordi verken detaljhandlere eller forbrukere viste noen interesse for videoutgaven av filmen, sier markedssjef Pia Thanning i Sandrews Metronome.

De ferdiginnspilte videobåndene greide å hevde seg i konkurransen, så lenge DVD-spillerne var forholdsvis dyre. Men prisfallet på slike spillere i sammenheng med DVDenes tilleggsmateriale og tekniske finesser ser nå ut til å bli kassettenes bane.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse