World of Warcraft Toppsakbilde 4

Annonse


World of Warcraft spionerer på deg

World of WarcraftSikkerhetsekspert Greg Hoglund har oppdaget et lite program som sniker seg med når du installerer World of Warcraft. Programmet har fått navnet The Warden, og holder et kritisk øye med prosessene som kjører på datamaskinen din mens du spiller, for å avsløre om du driver med fusk og fanteri.

The Warden rapporterer kun ulovlige aktiviteter, og er ettertrykkelig beskrevet i lisensteksten som følger med spillet. Hoglund hevder likevel at programmet faller i samme kategori som spionprogrammer, siden det overvåker prosesser som ikke har med selve dataspillet å gjøre.

Går til motangrep

Hoglund har derfor utviklet et verktøy som gir spillerne mulighet til å følge med på hva The Warden henter ut av informasjon fra datamaskinen. Han håper at dette kan være med på å utvide definisjonen av hva et spionprogram er.

Blizzard uenige

Blizzard tilbakeviser alle anklager, og sier at programmet kun er der for å beskytte World of Warcraft mot eventuelle juksere.

Kilder:
Rootkit
SecurityFocus

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse