eHandshake

Annonse


Privat nettkjøp med betalingsgaranti

eHandshakePayex Betalingsgaranti er en trygghet for både kjøper og selger og gjør handel mellom privatpersoner enklere for begge parter.

Kjøp og salg mellom privatpersoner på nettet har vokst kraftig de siste årene. Nordmenn ser ut til å ha oppdaget verdien av ting som står lagret på loft og i kjeller, samtidig som det å handle brukt har fått økt status. I 2004 ble det annonsert denne typen varer for over 600 millioner kroner på Finn.no.

Svindlere

Dessverre har også svindlere benyttet seg av kontakter over internett, særlig der kjøper og selger av praktiske årsaker ikke kan møtes for å gjennomføre handelen. Fram til nå har slikt salg over avstander måttet basere seg på tillit til den man handler med.

– Etter flere tilfeller av kunder som betalte halve beløpet på forskudd, og senere aldri så noe til varen eller hørte noe fra selgeren, så vi at det var nødvendig med et system som kunne beskytte begge parter i handelen, sier Frode Nordseth, økonomidirektør i Finn.no.

Annonse


Uavhengig konto

Ved bruk av Payex Betalingsgaranti betaler kjøper inn til en uavhengig konto. Pengene utbetales til selger først når kjøper har mottatt varen. Dersom det oppstår en konflikt mellom partene, fryses pengene til partene kommer til enighet.

– Vi er stolte av å være først i Norge med å lansere en løsning som gjør det tryggere å handle over større avstander. Dette vil gjøre tilgjengeligheten større og mulighetene for brukthandel bedre i et langstrakt land som Norge, sier Bjørn Ole Ellertsen, viseadministrerende direktør i eSolutions.Tjenesten er foreløpig gratis i bruk på Finn.no.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse