Apple iMac G5

Annonse


Mac-folk får ikke søke jobb

Apple iMac G5Amerikanske Mac-brukere utelukkes fra å søke jobber på nettsidene til en rekke store selskaper som American Express, Target og Sears. Nettstedene der du kan søke jobbene fungerer nemlig bare med Windows.

Bedrer seg

Hos American Express får jobbsøkende Mac-ere beskjed om at «systemet støtter for øyeblikket ikke Mac» og ber Macfolket om å bruke en PC på kontoret, biblioteket, internettkafé eller Aetat.

American Express bruker nemlig en nettløsning laget av selskapet BrassRing, og denne støtter verken Apples Safari eller Firefox. Noe selskapet selv hevder har å gjøre med at ingen av klientene har krevd dette. Det ser imidlertid ut til å endre seg.

– Nå ser vi en liten økning i etterspørselen etter Mac-støtte. Derfor vil BrassRing Enterprise 8, som kommer i desember, være Firefox-kompatibel for å støtte Mac-brukere, sier talsmann Doug Jensen i Brass Ring.

Annonse


Hva som skjer i forhold til nettleseren Safari, som de fleste Mac-folk bruker, sier imidlertid selskapet ingenting om.

Funker/Funker ikke

En rekke selskaper bruker imidlertid BrassRings løsning, noe som fører til at Mac-brukere i lang tid har blitt utelukket fra å søke jobb. Hos de landsdekkende amerikanske kjedene Target og Sears har man opplevd tilsvarende problemer.

For hos disse får man ikke opp den samme advarselen som hos American Express. I stedet kan man få en feilmelding eller så kan nettleseren Safari krasje. Andre Mac-brukere rapporterer imidlertid at de har fått sendt inn en jobbsøknad.

Kilde:
CNET News.com

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse