Samsung

Annonse


Ekstrem widescreen på bærbar

SamsungDet kan tolkes som en utfordring av begrepet ”bærbar” når Samsung og andre produsenter nå slipper bærbare PC-er med 19 og 20 tommers skjerm.

Samsung først ute

Samsung har allerede sluppet bilder av sin 19-tommers bærbare, mens Dell ventes å følge etter relativt raskt. Det ventes også en 20-tommer fra LG Philips.

Analytikere tror widescreen for bærbare PC-er har kommet for å bli. En av årsakene er stadig mer innhold i høy oppløsning. Nå kommer også Windows Vista, som er ventet å støtte WSXGA (Wide Super Extended Graphics Array) med en oppløsning på opptil 1680 x 1050 og 1440 x 900.

Avtagbar skjerm

Samsungs 19-tommer har avtagbar skjerm, som kan monteres på stativ slik at den oppfører seg mer eller mindre som krysning mellom en stasjonær PC med flatskjerm og en iMac.

Annonse


Spesifikasjonene er dessverre ikke like imponerende som skjermstørrelsen: PC-en har en Pentium M-prosessor på 2000 MHz, 512 MB DDR2 SDRAM minne, 60 GB harddisk og DVD-drev.

Tungvekter

Standard skjermkort er Nvidia Geforce Go 6600, Mens skjermoppløsningen er på litt stusslige 1680×1050. Videominnet er på 128 MB.

Samsung-maskinen har en vekt på 4.4 kilo inkludert batteri. Batterilevetiden opplyses ikke, men det er antagelig ingen grunn til å tro at man skulle kunne se Ringenes Herre på bærbar widescreen med det første, uten å være avhengig av lader.

Samsung 2
Samsungs nye bærbare har avtagbar skjerm.

Kilder:
CNet
CNet

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse