Google Print

Annonse


Forlag lanserer Google-konkurrent

Google PrintGoogles plan om å gjøre alle verdens bøker søkbare har møtt mye motbør fra forfattere og forlag. Nå lanserer forlagene sin egen konkurrerende tjeneste.

Motstand blant forfattere og forleggere

Google har ertet på seg hele litteraturverdenen med sitt bibliotekprosjekt, der Google gjør all verdens bøker søkbare i sin helhet ved å skanne dem inn og legge dem ut på nett. Den som søker vil imidlertid ikke få opp hele boka, men bare det aktuelle utdraget.

Amerikanske forleggere har allerede saksøkt Google fordi selskapet ikke henter inn tillatelse før de skanner inn bøkene. Tyske forleggere satser altså på en annen vri: De lanserer sin egen tjeneste som i egenskaper tilsvarer Googles, i tillegg til å gi brukerne muligheten til å låne bøker på nett.

– Må ikke leve i fortiden

– Vi ønsker ikke at Google skal ha bøkene på sine servere, men at forlagene skal få beholde dem, sier en talsmann for den tyske forleggerforeningen til Reuters på bokmessen i Frankfurt.

Annonse


Talsmannen er opptatt av at forleggerne ikke må gjøre den samme tabben som musikkindustrien, som i det siste har tapt store inntekter på grunn av ulovlig nedlasting.

– Vi må ikke begå den samme tabben og leve i fortiden, sier han.

Kilde: Reuters

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse