Per Ervland

Annonse


– DVD-krig til ingen nytte

Per ErvlandStadig flere bransjeaktører velger side i den store formatkrigen om neste generasjons DVD-plater. Jo lenger krigen varer, jo større er sjansen for at alle aktørene blir sittende igjen med skjegget i den berømte postkassa.

– Slutt på blanke plater

Det mener innsidere i bransjen. Årsaken er at fysiske lagringsmedier for film kan være på vei ut. Nedlasting av video og Video-on-demand blir stadig mer vanlig. I tillegg seiler Apple opp som en konkurrent med sin iPod video. Med Windows Media Center og tilsvarende løsninger spås det at harddisklagring av digitale medier også vil bli langt mer vanlig.

Analyseselskapet Forrester Research tror at de fysiske lagringsmediers tid er forbi, og påpeker at selv om det høyoppløselige videoformatet har sine fordeler, er forbrukerne på vei bort fra blanke plater som lagringsmedium for musikk og film.

Forbrukene kan avgjøre

Jo lenger Sony og Toshiba holder formatkrigen gående, jo lenger vil det ta før ett format får etablert seg. Dermed vil forbrukerne i mellomtiden venne seg til å kjøpe og lagre sine videoer på annen måte.

Annonse


Et annet mulig utfall av formatkrigen er at de store filmstudioene vil gi ut sine filmer i begge formater. Da vil det i siste instans være forbrukerne som avgjør hvilket format som blir det foretrukne.

Gates: Blu-ray kritikk en ettertanke

Bill Gates, som tidligere har gått hardt ut mot Blu-ray og kritisert standarden for å være forbrukerfiendtlig, sier nå at kritikken var mest for en ettertanke å regne:

– Dette vil bli det siste av de fysiske lagringsformatene. I fremtiden vil alt bli streamet direkte eller fra harddisk. Derfor er det vanskelig å si hvor viktig denne (formatkrigen) egentlig er, sier Gates.

Kilde: Reuters

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse