PC-søppel

Annonse


Dumper PC-er i U-land

PC-søppelEn rapport som blir offentliggjort i dag av miljøorganisasjonen Basel Action Network tyder på at mange av de brukte PC-ene som blir sendt til utviklingsland er totalt ubrukelige.

Lite kan brukes

Rapporten hevder at amerikanske selskaper som resirkulerer slikt utstyr sender det til U-land for å slippe kostnadene i forbindelse med resirkuleringen. En effekt av dette er at land som Nigeria har en altfor stor andel av teknologisk giftig avfall.

I havnebyen Lagos i Nigeria kommer det inn hele 400 000 brukte PC-er hver eneste måned, og ifølge rapporten er hele 75 prosent av disse maskinene ubrukelige. Det skal heller ikke være mulig å reparere datautstyret.

Dårlig unnskyldning

En gjennomsnittlig datamonitor inneholder omtrent fire kilo bly, i tillegg til plastikk som inneholder flammehemmende midler og kadmium. Det sier seg selv at dette utgjør en stor miljørisiko.

Annonse


– Altfor ofte brukes uttrykk som «å bygge broer over den digitale kløften» som unnskyldinger for å skjule eller ignorere det faktum at dette dobler giftig avfall, står det å lese i rapporten.

Kilde:
New York Times (krever registrering)

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse