OpenOffice

Annonse


Gode tider for Open Source

OpenOfficeSun slapp versjon 2.0 av OpenOffice i går. 50 millioner versjoner av OpenOffice er allerede lastet ned, og med den nye versjonen mener Sun at de virkelig kan ta opp kampen mot Microsoft Office om å være verdens mest populære Office-pakke.

OpenOffice 2.0 har tekstbehandlingsprogram, regneark, presentasjonsprogram og – med 2.0-versjonen – database. Kombinert med den profilerte distribusjonsavtalen med Google, har nå OpenOffice håp om å dytte Microsoft ned fra tronen.

– Enkelheten er PHPs styrke

Nettpioneren Marc Andreessen tror enkelheten til det åpne programmeringsspråket PHP vil gjøre det til et mer populært verktøy enn Java for de som vil bygge web-applikasjoner. Han får uventet støtte fra IBM, som har vært en solid støttespiller for Java.

Jini er et annet Sun-program som først og fremst brukes av bedrifter som kjører Java på sine servere. Sun har nå kjøpt opp Apache-lisensen med sikte på å opprette et åpent utviklernettverk for Jini.

Annonse


– Liker det som er dårlig for Windows

En undersøkelse av analyseselskapet Gartner Group viser at Linux blir stadig mer utbredt. En av grunnene er at selskaper som Sun og IBM nå omfavner OpenSource-programmer.

– Hvorfor tror du IBM liker Linux? Tror du de syns Linux er så mye bedre enn AIX, operativsystemet de selv brukte milliarder av dollar på å utvikle? De liker det fordi det er dårlig nytt for Windows og Solaris, sa analytiker Mark Driver på en utviklerkonferanse nylig.

Utbredt i lokaladministrasjonen

I Europa viser det seg at nærmere halvparten av alle kommuner og fylker bruker programvare med åpen kildekode. Nærmere en tredel brukte OpenSource-programvare uten å være klar over det engang, for eksempel til operativsystemer, databaser og servere.

Egenskaper, fleksibilitet og mulighet til å tilpasse seg til lokale språk ble oppgitt som grunn til at man hadde valgt programmer med åpen kildekode.

Kilder:
CNet
The Register

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse