Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Knuser iPod for penger

Om du sender 400 dollar til nettstedet SmashMyiPod.com, kjøper de en iPod og knuser den for deg.

Per Ervland
De som står bak nettstedet, påstår at de tilhører en folkebevegelse som hater den såkalte «iPod-revolusjonen». Som en politisk markering knuser de derfor iPod-er i Apple-butikkene – etter å ha betalt for den.

Knuses på stedet

Det hele foregår slik at du sender inn 400 amerikanske dollar (om lag 2668 kroner). Så kjøper SmashMyiPod.coms folk inn en iPod Photo – som de øyeblikkelig knuser på stedet, i butikken.

Seansen blir tatt opp på video og lagt ut på nettstedet.

– Ren underholdning!

Mange spør seg om ikke den såkalte bevegelen på denne måten bidrar til Apples overskudd – stikk i strid med formålet. Det har jo ingen betydning for Apple om kjøperen ødelegger sin iPod, så lenge hun eller han har betalt for den.

Til dette svarer nettstedet i sin FAQ:

Vi har ingenting i mot at Apple tjener penger. Dette prosjektet eksisterer bare med det mål for øye å tilfredsstille folk som vil se at ting blir ødelagt – og ikke minst se reaksjonen til de som nettopp brukte halve ukelønna si på å kjøpe en av disse dingsene. Ren underholdning!

– Ikke kriminelle

De som står bak nettstedet understreker at de ikke er kriminelle som rett og slett tar pengene – uten å verken kjøpe eller knuse noen iPod…

Kilder:
SmashMyiPod.com
blog.wired.com

Stikkord: lydogbilde, mac, Maskinvare