Wikipedia

Annonse


– Wikipedia er søppel

WikipediaI Wikipedia er det brukerne som legger inn artiklene, enten det gjelder Henrik Ibsen, Jens Stoltenberg eller Bill Gates.

Lite imponert

Brukerne kan også gå inn og redigere artikler som andre har skrevet, om de er uenig i innholdet eller påpeker feil. Rent tøv, hærverk og «humor» blir imidlertid fjernet raskt.

Wikipedia-grunnlegggeren Jimmy Wales mener likevel at dette ikke er nok. Han er lite imponert over det brukerne legger inn, og spør seg hva som er vitsen med et leksikon der noe er bra.

– Usammenhengende graut

Han slutter seg langt på vei til en av bidragsyterne til Wikipedia, Nicolas Carr. Carr gjorde to tilfeldige søk – biografiene til henholdsvis Bill Gates og skuespillerinnen Jane Fonda, karakteriserer han slik:

Annonse


– Dette er søppel, en usammenhengende graut av tvilsomme liksom-fakta som til sammen blir mye mindre en summen av delene.

Kan føre til fagfolk-vegring

Wales mener i likhet med Carr at det er umulig for et troverdig nettleksikon å bare ha en liten prosentandel kvalitet. Et leksikon må bedømmes ut fra sine dårligste artikler, hevder han.

Wales frykter at den dårlige kvaliteten gjør at folk som vet hva de snakker om vegrer seg for å bidra.

Kilde:
The Register

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse