Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Printeren din spionerer på deg

EFF har klart å knekke en hemmelig kode som finnes i små punkter i dokumenter fra fargelaserskrivere. Koden viser at printeren spionerer på deg.

HP Deskjet 980 cxi
Forskere som ble hyrt inn av rettighetsforkjemperne i Electronic Frontier Foundation (EFF) har klart å tyde en kode som finnes på alle dokumenter fra noen fargelaserskrivere. Amerikanske Secret Service innrømmer at de står bak koden.

Vet hvem du er

EFF-teamet har analysert de små gule punktene på dokumenter fra en rekke skrivere og klart å knekke koden for Xerox DocuColor-skrivere.

– Vi har funnet ut at de små prikkene inneholder dato og tid for når dokumentet ble skrevet ut, samt serienummeret til printeren. Vi tror andre modeller fra andre produsenter har den samme identifikasjonsinformasjonen i sine punkter, sier Seth David Schoen hos EFF.

Tyster på oss

Secret Service hevder de har inngått en avtale med noen skriverprodusenter for å kunne spore dokumenter. Meningen er at koden skal kunne forenkle arbeidet med å spore opp forfalskede dokumenter.

– Hvilke andre avtaler er inngått eller vil inngås for å få teknologien til å tyste på oss, spør advokat Lee Tien i EFF.

Kilde:
the Inquirer