Apple PowerBook G4

Annonse


Nye maskiner fra Apple

Apple PowerBook G4Mange har lurt på om det er noen vits i å investere i nye Apple-maskiner så lenge de i løpet av det neste året vil lansere en helt ny arkitektur i sine PC-er. Med sine nylanseringer håper Apple å fjerne denne frykten.

Bedre skjerm og batteri

De bærbare PowerBook-maskinene har fått litt kritikk i dete siste på grunn av dårlig oppløsning på skjermen. Det har Apple gjort noe med og 15- og 17-tommeren har fått en skjermoppløsning på henholdsvis 1440 x 990 punkter og 1680 x 1050 punkter. Fremdeles et stykke bak det som er maks på dagens kraftigste Intel-bærbare.

I tillegg skal lysstyrken på skjermene være kraftig forbedret. Den skal være hele 46 prosent sterkere på 17-tommeren. Men kanskje enda mer interessant er det at PowerBook-serien har fått opptil en time lengre batterilevetid.

Ny Power Mac-serie

Samtidig med PowerBook-lanseringen kom Apple også med en ny serie Power Mac-maskiner. I tillegg til at alle G5-modellene i Power Mac-serien nå har prosessorer med dobbel kjerne har de også kommet med Power Mac G5 Quad, med to 2,5 GHz dobbeltkjerneprosessorer.

Annonse


Serien har også fått en ny PCI Express-arkitektur og enda bedre grafikkmuligheter. Blant annet kan man nå få med Nvidias Quadro FX 4500, med 512 MB minne og mulighet til å kjøre to 30-tommers Apple Cinema HD-skjermer.

For profesjonelle fotografer har Apple også lansert programvaren Aperture, som skal være et komplett postproduksjonsverktøy for profesjonelle fotografer.

Kilder:
Apple (PowerBook)
Apple (PowerMac)

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse