Mamoz billig-PC

Annonse


Frykter ny PC-skatt

Mamoz billig-PCFolk fra databransjen diskuterte mandag den avgåtte Bondevik-regjeringens avskjedsgave om å stramme inn på den gunstige hjemme-PC-ordningen som norske arbeidstakere nyter godt av.

Grense på 10 000

Regjeringen Bondevik endret ordningen i sitt nye statsbudsjett like før den gikk av. Nå avgåtte finansminister Per-Kristian Foss (H) foreslo i budsjettet å sette en grense på 10 000 kroner fordelt på tre år for skattefritak for datautstyr. Tidligere har norske arbeidere nytt godt av en ordning uten beløpsgrense.

Den nye Stoltenberg-regjeringen har bare tre uker på seg til å gå gjennom forgjengerens forslag til statsbudsjett. IT-bransjen frykter at hundrevis av arbeidstakere kan miste jobben som følge av Foss’ forslag, dersom ikke den nye regjeringen tar grep.

Skal hindre misbruk

– Det er et lite gjennomtenkt forslag, sier daglig leder Per M. Grøsvik i selskapet Complit til Dagens Næringsliv.

Annonse


Ordningen trådte umiddelbart i kraft fredag 14. oktober, da Foss la fram sitt budsjett. Foss mener ordningen må strammes inn. Mange har misbrukt den ved å kjøpe for eksempel fotoapparater, videokameraer og flatskjerm-TVer, hevder Foss.

– Kan tape arbeidsplasser

Grøsvik var blant 30 personer fra IT-bransjen som mandag var samlet i Telenors lokaler på Fornebu for å diskutere situasjonen. Han reagerer på at bransjen ikke engang fikk Foss’ forslag på høring.

– Alle som lever av hjemme-PC må nedskjære. Det kommer til å gå tapt hundrevis av arbeidsplasser, mener Grøsvik.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse