Annonse


Anarchy Online angrepet

Anarchy Online ble for kort tid siden utsatt for et DDoS angrep, og strever fortsatt med å gi brukerne av netspillet en normal tilværelse igjen. DDoS betyr at man skaper så stor trafikk på serveren at den går ned eller at den blir vanvittig treg.

– Ikke hevn

Product Director Jørgen Tharaldsen i Funcom sier til ITavisen at så langt han vet, er det ikke riktig at det dreier seg om en form for hevn, slik det har blitt hevdet fra enkelte hold. Funcom ser likevel svært alvorlig på saken.

– Vi har anmeldt saken til politiet i USA, der vi har vår serverpark. I tillegg driver vi intern etterforskning for å finne ut hva vi kan gjøre for å stoppe slikt i fremtiden, sier Tharaldsen.

Annonse


Flere andre rammet

Han opplyser at flere andre selskaper er angrepet. Blant annet har Square Enix gåttut informasjon om angrepet på sine sider.

FunCom har på sin side valgt å informere brukerne gjennom sitt Anarchy Online Community forum. Der skriver Community Manager Craig «Silirrion» Morrison at etterforkningen så langt har vist at det trolig dreier seg om et angrep som spesifilt er rettet mot Anarchy Online.

– Vi vil som snart som mulig gi våre brukere en normal opplevelse igjen, sier Tharaldsen.

Loot-tyver kan stå bak

Blant bruikerne spekulereres det i om en gruppe spillere som går under navnet «Ingot Farmers» kan stå bak. Denne gruppen har spesialisert seg på å få tak i en spesiell type Loot (bytte), for og så selge det videre på auksjonstjenesten eBay.

FunCom valgte i forrige uke å fjerne denne typen loot fra spillet.

Av hensyn til etterforskningen vil Jørgen Thardsen ikke bekrefte dette. Han vil heller ikke gå ut med detaljer om angrepet eller hva selskapet vet eller ikke vet om de som står bak.

Men på direkte spørsmål bekrefter han at selskapet aldri har vært utsatt for et angrep av dette omfanget før.

– Dette er seriøst ondskapsfullt, sier han.

Oppdatert 18/10-05 kl. 18.27

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse