Steve Jobs

Annonse


Apple krever 10% for ekstrautstyr

Steve JobsProdusenter av iPod-tilbehør har tidligere vært nødt til å betale mellom en og to prosent av inntektene sine til Apple som en lisensavgift for å koble seg til iPod-porten. Nå foreslår imidlertid Apple å øke denne avgiften til hele 10 prosent.

Mindre tilbehør

Den nye kursen til Apple er ikke overraskende lite populær hos tilbehørsprodusentene. Flere vurdere nå å droppe sitt iPod-tilbehør fra sine produksjonslinjer.

– Alle Apple-parntere ble informert om dette for noen uker siden. Dette er en massiv lisensieringsavgift som mange ikke vil være komfortable med. Bose er ikke fornøyd siden denne avgiften er langt over det som rasjonelt, hevder Dominique Water i Bose.

– Vi ble informert for noen uker siden, og det er helt latterlig. Den er langt over et naturlig nivå og vil føre til at mange partnere vil revurdere sine samarbeidsforhold til Apple. Det vil også øke prisen på Apple-tilbehør, sier en talsmann for Altec Lansing.

Annonse


Vil ha Microsoft-standard

En annen Bose-sjef har uttalt at de gjerne ser for seg at det blir en ”Microsoft-standard” for MP3-spillere på Windows-plattformen i stedet.

– Vi må få MP3-produsentene på Microsoft-plattformen til å gå sammen for å lage en standardport til alle MP3-spillere. Vi trenger også én dockingplattform, slik at sånne som oss kan lage tilbehør som fungerer over alt. Apple er for øyeblikket den eneste som har en slik port og derfor lager alle produsentene tilbehør til iPod-plattformen, sa han.

Kilde:
Smart House

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse