Annonse


Ser deg i nettbanken

I takt med at spionvareprogrammene blir stadig mer sofistikerte, øker viktigheten av å være bevisst på hva de kan gjøre. Dersom ulykken skulle være ute, kan både bedrifter og privatpersoner miste svært verdifull informasjon.

Tar skjermdump av nettbanken

Spionprogrammene blir stadig mer sofistikerte. De kan blant annet logge tastetrykkene dine, ta skjermdumper av bestemte sider og kartlegge internettaktiviteten din. Slik finner de ut hvilken nettbank du bruker, hvor du shopper på nett, og hvilke surfevaner du har.

De aller fleste spionprogrammer vil raskt finne ut hva du heter, hvor gammel du er, om du er mann eller kvinne, hvor mye tid du bruker på nett, hva du søker etter, hva du kjøper og hvilke nettsteder du besøker.

– https er ingen garanti

Mer sofistikerte spionprogrammer er programmert til å ta skjermdumper av bestemte sider, for eksempel innloggingssiden i nettbanken din. Et annet triks er å lagre alle sider i nettbutikker der du trykker bekreft. Disse sidene inneholder ofte kredittkortinformasjon eller annet som kan brukes til å svindle deg.

Annonse


PC-brukere advares mot å tro at informasjonen deres er trygg på såkalte https-sider. De mest avanserte spionprogrammene kan med letthet hente ut informasjon også fra disse sidene. Både bedrifter og privatpersoner oppfordres derfor til å passe på at de er beskyttet mot Spyware.

Kilder:
CNet
The Register

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse