Yahoo ny søk

Annonse


Yahoo lanserer blogsøk

Yahoo ny søkYahoo har integrert blogsøk i sitt konvensjonelle nyhetssøk. Dermed kan du søke i tusenvis av blogger samtidig med at du søker i de 6500 nyhetskildene som allerede er inkludert i Yahoos nyhetssøk.

Medieetisk debatt

Blogresultatene kommer opp i en egen kolonne i søkeresultatet. Her kan du også søke på bilder som er lagt ut av bloggere.

I pressekretser går diskusjonen høyt om hvorvidt blogging kan sidestilles med journalistisk presenterte nyheter. Likevel er det ikke til å komme unna at blogger blir stadig viktigere, også i tradisjonell nyhetsrapportering.

Katrina åpnet for bloggerne

Da orkanen Katrina traff New Orleans, stengte de fleste presseorganisasjoner sine lokalkontorer der. Konsekvensen ble at også de tradisjonelle nyhetsmediene måtte basere seg på bloggernes rapporter om situasjonen.

Annonse


Foreløpig er det bare de 750 000 bloggene som er registrert i My Yahoos RSS-katalog som er søkbare på Yahoo. Andre blogger vil kunne søke om å bli lagt til etter hvert. Bransjefolk regner med at det er ca. 19 millioner blogger i dag, et tall som dobler seg hver femte måned. Yahoo har dermed litt av en jobb foran seg dersom de har planer om å indeksere alle disse.

Kilder:
CNet
Forbes
BBC

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse