Messenger smiley

Annonse


Microsoft og Yahoo slår sammen IM

Messenger smileyI løpet av dagen er det ventet at Microsoft og Yahoo kommer til å inngå en samarbeidsavtale som vil gi ringvirkninger i markedet for Instant Messaging (IM). Selskapene vil koble sine IM-nettverk sammen slik at brukere på de to nettene kan sende meldinger til hverandre.

Gladmelding

Dette er første gang de store aktørene i denne konkurranseutsatte industrien samarbeider for å tilby kommunikasjon mellom nettene. En skikkelig gladmelding for brukerne som lenge har måttet leve med flere forskjellige standarder innenfor dette markedet.

I 1999 koblet Microsoft MSN Messenger til AOLs AIM-nettverk uten lov. Dette førte til at støtten ble kuttet og koblet til etter hvert som AOL kom med nye klienter. Til slutt ga Microsoft opp og jobbet deretter kun med sin egen klient.

Flere tredjepartsklienter har i etterkant av dette blitt opprettet for å la brukerne koble seg til flere nett samtidig.

Annonse


Styrker MSN

Yahoo og Microsoft vil nå ha mer enn 44 prosent av det totale IM-markedet, noe som vil sette press på AOL, som har rundt 56 prosent av markedet med AIM og ICQ. Flere regner imidlertid med at dette gjøres mer for å stoppe utviklingen til IP-telefonister som Skype, enn for å konkurrere med AOL.

Det finnes imidlertid anonyme kritikere internt i Yahoo, som er bekymret for at dette kun vil føre til at Microsoft vil få styrket sin posisjon i markedet.

Kilde:
BetaNews

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse