ill: Per Ervland

Annonse


Kritisk Windows-hull

ill: Per ErvlandI alt har Microsoft nå funnet 14 sikkerhetshull i Windows, hvorav ett betegnes som kritisk. Det betyr at PCen din kan bli infisert av ondsinnet programvare uten noen aktiv innsats fra deg selv. Vanligvis må man åpne et vedlegg eller klikke på en ondsinnet lenke for å aktivere et virus, men altså ikke her.

Rammer eldre operativsystemer

Feilen ligner på den som muliggjorde Zotob-viruset, og gjør at fremmede kan ta over PCen din uten at du selv har gjort noe galt. Feilen rammer først og fremst brukere av Windows 2000, men også brukere av Windows XP SP1 og Windows Server 2003. Brukere av denne programvaren oppfordres på det sterkeste til å laste ned sikkerhetsoppdateringer fra Microsoft snarest.

Microsoft lanserer forskjellige oppdateringer for tetting av alle 14 sikkerhetshull av varierende alvorlighetsgrad. Felles for dem alle er, ifølge Microsoft, at de stort sett angriper gamle operativsystemer. Brukere av Windows XP S2 og Windows Server 2003 SP1 har langt mindre risiko for å bli skadelidende som følge av et angrep.

Kilde:
CNet

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse