America Online (AOL)

Annonse


Vil bli rik på blogger

America Online (AOL)Sist ute er AOL, som skal ha betalt 25 millioner dollar (162 millioner kr) for selskapet Weblogs Inc. Weblogs Inc. er en sammenslutning av 85 forskjellige nettsider med ca. 100 aktive bloggere.

Engadget solgt

Den populære teknobloggen Engadget.com er en av bloggene som inngår i Weblogs Inc. Selskapet betegnes også som en av de mest suksessfulle sammenslutningene når det gjelder å generere reklameinntekter.

Weblogs vil nå bli underlagt AOL, men vil beholde full redaksjonell og innholdsmessig frihet. Weblogs-sjef Jason Calanics kaller avtalen “en milepæl innen utviklingen av borgerstyrte medier”.

Tre selskaper på tre måneder

Dette er tredje gang AOL er på handletur i løpet av de siste tre månedene. I august kjøpte AOL programvareselskapet Wildseed og Xdrive, som sysler med online datalagring.

Annonse


Et annet tegn på bloggenes økende popularitet er at domenetildeleren Verisign nylig kjøpte domenet Weblogs.com (dette har ingenting med Weblogs. Inc. å gjøre) for 2.3 millioner dollar (15 millioner kr). Til forskjell fra Weblogs Inc., som AOL har kjøpt, er weblogs.com en ping-tjeneste. Det vil si en tjeneste som sier fra til abonnentene om oppdateringer på deres foretrukne blogger og nettsteder.

Veteranblogger står bak

Veteranblogger Dave Winer, som står bak bloggen Scripting News, skriver at han valgte å selge weblogs.com fordi han føler at Verisign er det beste selskapet til å drive tjenesten videre.

Kilde:
BBC

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse