The Pirate Bay

Annonse


Global piratkrig!

The Pirate Bay

På tvers av en rekke industrier opprettes nå Bascap (Business Action to Stop Counterfeiting and Piracy), hvis hovedmål er å stanse piratkopiering rundt omkring i verden.

Blant medlemmene i organisasjonen finner vi Microsofts Steve Ballmer, Vivendi Universals Jean-Rene Fourtou, og legemiddelprodusenten GlaxoSmithKlines’ sjef Andrew Witty.

Disse selskapene har tilsammen over en million ansatte, og en milliard kunder.

Annonse


– Et globalt problem

– Piratvirksomhet er et reellt problem for så godt som hver eneste sektor i alle land i verden. I de siste fem årene har teknologien endret seg så mye at det nå er mulig å replisere et hvilket som helst produkt til minste detalj. Dette har en ødeleggende effekt på forretning, økonomi og samfunnet, Bascap-talsmann og EMI-styremedlemm Eric Nicoli.

Det anslås at subkulturen rundt pirakopiering og forfalskning omsetter for nærmere 4 000 milliarder kroner, og Bascap insisterer på at dette utgjør en alvorlig trussel for den økonomiske utviklingen i både fattige såvel som rike land.

– Ingen land ønsker å bli kjent som en piratstat. Det er veldig vanskelig for utviklingsland å trekke til seg utenlandske investorer når markedene deres er overfullt med jukseprodukter, sier Tariw Rangoonwala fra Home Products Internaional.

– Regjeringer må samarbeide

Bascap vil samle bevis for piratvirksomhet, og sette sammen et kompendium av saker og statistikk som kan deles mellom forretninger og regjeringer.

Organisasjonen sier også de vil være avhengig av støtte og samarbeid med lokale myndigheter for å kjempe effektivt mot piratkopiering rundt omkring i verden.

Kilde:
BBC

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse