Google taxi-søk

Annonse


Gjemmer seg for Google

Google taxi-søkHar du prøvd det noen gang? Å slå opp på ditt eget navn på Google? Resultatet kan være ganske skremmende. Alle artikler der navnet ditt har vært nevnt, møter du har vært på, underskriftskampanjer du har signert og diskusjonsforum du har skrevet i kan finnes på Google.

Søker på potensielle kjærester

Dating og ansettelsesprosesser har i mange tilfeller endret seg etter at vi fikk muligheten til å ”google” hverandre. Men i USA er det noen som er villige til å gå langt for å sørge for at personlig informasjon ikke ligger ute på nettet.

Noen bruker konsekvent dekknavn når de registrerer seg for å motta forskjellige tjenester. En dame som Wired har intervjuet, gikk til og med så langt som til å nekte å motta en premie hun hadde vunnet, fordi hun ble bedt om å oppgi personalia.

Overraskende mye informasjon

I Norge har vi Datatilsynet, som sørger for sikker oppbevaring og håndtering av følsomme personopplysninger. Likevel vil mange nordmenn bli overrasket dersom de visste hvor mye informasjon om dem som lå søkbart ute på Google.

Annonse


I USA blir googlingen ekstra plagsom fordi mange telefonselgere bruker Google til å tilegne seg kontaktinformasjon og bakgrunnsinformasjon om den de ringer. Svindlere som spesialiserer seg på identitetstyveri er også flittige brukere av Google. Slik finner de ut hvor du bor, og kanskje hvor du handler og hva slags bil du kjører også.

Kilde:
Wired

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse