X05 toppsak

Annonse


Amsterdam-tur med Xbox 360

Xbox 360AMSTERDAM (ITavisen):: Jo da, vi hadde kanskje håpet på et glimt av Halo 3, men selv uten Master Chief beviser Microsoft at Xbox 360 står sterkt.

Den (nesten) årlige, europeiske Xbox samlingen gikk i år av stabelen i Amsterdam, og handlet selvsagt om den kommende superkonsollen Xbox 360 (selv om Microsoft også husket å nevne at det fremdeles er spill under utvikling til den gamle Xbox-maskinen). Med under to måneder til lansering er veien til neste generasjon spennende, og hvis spillene faktisk føles like bra i sin endelige versjon som de så ut i går, går vi en spennende høst og vinter å vente.

Nok av nyheter

Pressekonferansen på X05 handlet i stor grad om annonseringen av nye spill. Det er klart at de aller fleste av oss hadde et lite håp om å få se noe av de virkelig store Xbox-spillseriene. Halo 3, Fable 2, Jade Empire 2, er alle spill vi håper blir offisielt lansert fremover – men vi forstår samtidig at selskapet valgte å ikke overskygge sin ellers temmelig solide lineup med disse superstjernene.

Xbox 360 har tross alt mye mer flott å by på.

Annonse


For eksempel Perfect Dark Zero. Vi stiftet bekjentskap med spillet allerede på E3, og ble ikke helt overbevist da – men tro oss: Spillet er nå nesten ferdig, og ser lekrere ut enn noensinne. Vi fikk sett et eksempel på et kooperativt brett, der to spillere samarbeidet om å bekjempe motstandere.

Coop-brettene er basert på enkeltspillerbrettene, og nivået vi så fant plass i et enormt bylandskap, med utrolig imponerende detaljnivå og tegneavstand. Vi prøvde senere spillet selv, og både grafikken, spillets muligheter og den solide kontrollen imponerer stort. Det er ikke rart at dette spillet er blant de høyest profilerte titlene til 360, og det skal være klart til lansering.

Krigen fortsetter

Men det spillet som kanskje gjorde størst inntrykk var Gears of War. Også denne tittelen fikk vi tittet på i mai, og nå fikk vi en ny runde med hoveddesigneren CliffyB, som viste oss et Resident Evil 4-inspirert brett, der hovedpersonen først snek seg gjennom et mørk skog, som til tider ble opplyst av mektige lynnedslag. I skyggene kunne vi så vidt merke noen monstre som krøp rundt.

På en privat visning senere i løpet av messen fikk vi et enda dypere innblikk i spillet – en utvidet versjon av det samme brettet tok oss dypt inn i mørke gruver, der horder av sinnsyke monstre hoppet frem med brutale angrep.

Gears of War vil inneholde en solid enkelspillerdel, som både byr på rå action og roligere, men mer skumle sekvenser. I tillegg er det mulig for en annen spiller å når som helst hoppe inn og bli med på kooperativt spill. Dessverre må vi vente et stykke ut i 2006 på Gears of War.

Fra kanalen til X05!

KLIKK HER FOR FLERE BILDER

Nyheter og oppfølgere

Et par helt nye titler ble også annonsert: De snart legendariske rollespillutviklerne Bioware (Baldurs Gate, Jade Empire, KOTOR) kommer med et nytt RPG, Mass Effect. Vi fikk sett en liten trailer, og spillet er science-fiction-basert. Ikke helt uventet (det er tross alt Bioware), skal du kunne velge om du vil være snill eller slem mot omgivelsene.

Silicon Knights, utviklerne bak Eternal Darkness og Metal Gear Solid: Twin Snakes jobber med actionspillet Too Human – et slags God of War basert på norrøn mytologi, med utrolig grafikk.

Ikke direkte overraskende avslørte også UbiSoft at Splinter Cell 4 er under utvikling. En kort trailer ble vist, og selvsagt har spillet blendende flott grafikk, og tydelig fokus på både flerspiller og enkeltspiller. Spillet skal være klart til våren. UbiSoft viste også frem King Kong, et annet meget lovende spill.

Et annet spill det ble fokusert på var Crackdown, et slags GTA i nær fremtid. I en åpen by styrer du en slags privatpoliti, hvis oppgave er å utrydde alle kriminelle gjenger. For å oppnå det bør du fokusere på å drepe deres ledere, noe som sender restene av gjengen i kaos.

Helten er genetisk manipulert, og har ekstrem styrke og andre fysiske ferdigheter. Du oppfordres til å bruke miljøene aktivt og kan plukke opp de fleste objektene, bruke de som våpen eller beskyttelse. Spillet er også et unikt visuelt stil, klart inspirert av tegneserier. Vi må imidlertid vente helt til neste høst før vi får kjøpt spillet.

Wolfenstein er tilbake!

Vi ble også hyggelig overrasket da Todd Hollenshead, et av id softwares kloke hoder, kom på scenen og introduserte et nytt Wolfenstein-spill, som utvikles både til Xbox 360 og PC. Få detaljer ble sagt, men spillet faktisk bare bestå av ett enormt brett, fullstendig uten lastetider. Spennende!

Til slutt ble det bekreftet at Tomb Raider Legend, det ferskeste spillet i serien, også kommer på Xbox 360 – en gang etter nyttår.

Og vi fikk selvsagt spille Kameo, Project Gotham Racing 3, Condemned, Oblivion, Dead or Alive 4 og mange flere titler. De fleste av disse vil være tilgjengelige rundt lanseringen av konsollen i desember, og vi er overbevist om at Xbox 360 vil ha en imponerende markedsdebut.

Så i stedet for de svært etterlengtede oppfølgerne som Halo 3 fikk vi sett en rekke helt nye titler, uten nummer bak. Ingen kan med andre ord beskylde Microsoft for å bare satse på kjente merkenavn – i stedet ser vi nysatsninger.