mobil dame 2

Annonse


Vi snakker mindre i telefonen

mobil dame 2Antall minutter vi snakker i fasttelefon og mobiltelefon har gått ned med rundt 20 prosent siden 2002, skriver Aftenposten.

Den årlige nedgangen blir større og større. Bare i løpet av det siste halvåret har vi snakket i telefonen i 1,37 milliarder færre minutter enn vi gjorde første halvår i fjor, viser tall fra Post- og teletilsynet.

Ingen enkel forklaring

Direktør Willy Jensen i Post- og teletilsynet har ikke noen enkel og entydig forklaring på denne noe overraskende utviklingen.

– På jobben får jeg atskillig færre telefoner enn før. Jeg tror e-posten er den viktigste årsaken til dette, sier han.

I tillegg til e-post trekker Jensen fram chatting på nettet, og det faktum at vi sender stadig flere SMS- og MMS-meldinger. Vi sendte 2,44 milliarder slike meldinger i første halvår i år, nesten 500 millioner flere enn i samme periode i fjor.Totalt økte omsetningen i telesektoren med nesten 600 millioner kroner til rundt 14,5 milliarder i første halvår i år.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse