Yamaha CD

Annonse


CD-salget stuper

Yamaha CDCD-salget på verdensbasis falt i fjor med 1.9 prosent, eller 200 millioner dollar (1.57 milliarder kr). Samtidig økte antall lovlige nedlastinger med 259 prosent, eller 220 millioner dollar (1.73 milliarder kr).

Musikksalg på nett øker

Totalt omsatte lovlig nedlasting for 790 millioner dollar (6.22 milliarder kr). Plateselskapene sitter igjen med ca. 55 prosent av beløpet, mens forhandlerne beholder resten. Apples iTunes kommer til å sitte igjen med en stor del av kaka, i og med at de er desidert størst på lovlig nedlasting. Elektronisk nedlasting står nå for seks prosent av det totale musikksalget.

Nå begynner mange å spørre seg om platebransjens sutring over fallende CD-salg ikke skyldes noe annet enn deres egen motvilje mot å følge med i tiden. For mange er CDene blitt overflødige etter at MP3 kom for alvor.

MP3 utklasser CD

Ikke bare er CDer plasskrevende og har lite lagringsplass. Der du før måtte ha et flyttelass for å få med deg musikksamlingen, holder det nå med en liten boks. I tillegg har MP3-spileren gjort alt som heter CD-skiftere etc. overflødige.

Annonse


Men platebransjen kan nok ta det med ro. Det er fortsatt mange som kommer til å kjøpe CDer i overskuelig framtid. For det første på grunn av lydkvaliteten, for det andre for å ha backup dersom lynet skulle slå ned i PCen og iPoden skulle bli stjålet.

Kilder:
AfterdawnSlyck

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse