Windows Internet Explorer 7 logo

Annonse


MS tapte kontroversiell patentsak

Windows Internet Explorer 7 logoUS Patent and Trademark Office har valgt å opprettholde patentet til University of California og Eolas Techonology som går på mekanismer rundt interaktive programmer i nettlesere.

Denne avgjørelsen er et slag mot Microsofts sterke uttalelser om at patentet ikke kan være gyldig. Datagigantens sterke interesse har å gjøre med at blant annet selskapets ActiveX-pluginteknologi vil omfattes av patentet.

Anken ble innvilget

Opprinnelig ble Microsoft saksøkt av Eolas for brudd på deres patentrettigheter, noe retten sa seg enig i. Konsekvensen ble at Microsoft ble beordret til å betale Eolas 521 millioner dollar (3,4 milliarder kroner) i erstatning.

Selskapet hevdet imidlertid at patentet var ugyldig på grunn av «tidligere praksis» og leverte et 174-siders dokument angående dette til ankedomstolen. Anken ble godtatt og saken ble sendt tilbake til den lavere domstolen, der Microsoft vil bevise at Eolas ikke oppfant teknologien, og at de bevisst har holdt informasjon tilbake fra patentkontoret.

Annonse


Ingen hjelp fra patentkontoret

Denne ukes avgjørelse fra US Patent and Trademark Office er imidlertid et slag for Microsoft, som ikke får noen hjelp fra den kanten. Selskapet håper allikevel at slaget ikke er tapt og de har i ettertid uttalt at de fremdeles planlegger å vinne denne saken.

Noen av programmene som omfattes av patentet er Macromedia Flash, QuickTime, Real One Player, Acrobat Reader, Suns Java Virtual Machine og Windows Media Player.

Kilder:
CNET News.com
BetaNews

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse