Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Brensel-PC innen et år

LG blir trolig første selskap ut med bærbare PC-er med brenselceller. Innen ett år skal de være klare med de første modellene.

LG brenselceller laptop
Lenge så det ut til at japanske Toshiba skulle bli de første som kunne presentere bærbart utstyr med den nye, revolusjonerende batteriteknologien. Nå ser det ut til at koreanske LG kommer først.

Laptop, mobil og MP3

LG har i likhet med Toshiba bygget opp sin egen brenselcellefabrikk. Men Toshiba har sagt at de ikke vil komme med sine modeller før i 2007. Da kommer de til gjengjeld med en hel stripe av brenselcelleprodukter – fra bærbare PC-er til MP3-spillere.

LG kommer vil i første omgang utstyre sine laptop-modeller med brenselceller. Men på sikt kommer også de med både mobiltelefoner og MP3-spillere med slike batterier.

Åtte ganger lenger levetid

Brenselcellene inneholder metanol. To celler kan til sammen generere 25 watt i mer en ti timer. Cellene har en beregnet brukstid på 4000 timer – åtte ganger lenger enn dagens PC-batterier.

Ulempen er at batteriene i sin nåværende utgave er nokså store og tunge, slik at produktene ikke blir like bærbare som med dagens batterier.

Kilde:
The Register

Stikkord: laptop, Mobil, mp3